Історія одного життя

На вулиці була непривітна і холодна пора – пізня осінь.  Вітер несамовито опікав холодом обличчя і намагався проникнути під одяг. Оксанка вся трусилася. Дитя було одягнене у легенький светрик, кросівки і штанці які дивилися на світ дирками. Дівчинка вже два дні нічого путнього не їла. А її «роботодавець» тільки те й робив, що змушував весь день стояти на цьому противнющому холоді і дивитись благальними очима на людей які проходили мимо і просити копієчку. Якщо Оксанка прийде без неї то за це пан Головко по голівці точно не погладить!
  Дівчинці недавно виповнилось 14 років. Життя її з самого дитинства було не солодке, мама поховала Оксанчиного батька і вийшла вдруге заміж, дома ж завжди потрібна чоловіча рука… До того ж Ганна не могла з всім справлятися сама, оскільки мала ваду від дитинства, шкутильгала на праву ногу, а від цього була не велика і досить слабка. Лікарі дивувалися як-то вона виносила дитину. Але і виносила і народила маленьку дівчинку, яка заважила 3.5кг. Яке це було щастя для сім’ї, батько не міг натішитись донечкою, яка дивилась на нього своїми синіми очима. Для сім’ї настали щасливі дні. Іван старався швидше вертатись додомубо там чекала його донечка і любима дружина, яка потребувала допомоги. Вони обидві чекали свого помічника. Як тільки чоловік з’являвся на порозі мала вже тягнула до нього свої малесенькі ручки і посміхалась беззубим ротом. Для Ганни фізично було важко з дитиною і сильна чоловікова рука була необхідною. Так прожили вони щасливо 3 роки і перед самим Оксанчиним днем народження сталося нещастя.  Іван пізно повертався ввечері з роботи, товариш попросив допомогти, і чоловік не відмовив. Робота виявилась не простою і затяглось до ночі, чоловік вже і не радий був, бо дома ж сім’я, яка чекає і переживає і коли вже закінчили, він заквапився додому. Але вже побачити своїх найрідніших людей йому сьогодні не судилося. Нізвідки понеслась машина в якій їхало четверо п’яних пацанів  і життя закінчилось..
  Ганна сиділа на стільчику і дрімала, а в ліжку спокійно спала Оксанка.  Несподівано задзвонив телефон, жінка підняла слухавку і застигла на місці. На іншому кінці лінії голос дільничного повідомив проте, що її чоловіка збила машина і він помер на місці від важких тілесних травм. Наступних декілька тижнів для Ганни пройшло як страшний сон з якого вона не могла ніяк прокинутися. Турботи за похоронами взяв на себе двоюрідний брат покійного.
 Оксанка не розуміла що відбувається, куди це везуть її улюбленого тата, хто їй увечері буде розповідати цікаві історії? Він ще обіцяв повести в цирк…Тату, таточку..

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте